3 načina na koji blog povezuje vaše poslovanje sa potrošačima

Kuzmanović IvanBlog, PoslovanjeLeave a Comment

Blog predstavlja efektivan način za deljenje informacija o vašoj kompaniji i vrsti posla kojim se bavite, bilo da je reč o velikoj multinacionalnoj kompaniji ili vođenje malog porodičnog biznisa. Blog možemo razumeti kao veb dnevnik gde se mogu videti svi relevantni podaci o poslovanju vaše firme. Postoje razne vrste bloga i oni zavise od načina plasmana informacija o proizvodu ili usluzi. U blog možemo ubaciti, pored teksta, i sliku ili video snimak koji će dati više informacija o tome, šta želimo postići i deliti na društvenim mrežama, koji predstavlja neizostavni deo svakog poslovanja. Ovo su 3 načina na koje blogovanje može pomoći u razvoju vašeg biznisa:

  1. Blogovi mogu privući potencijalne klijente:

Businessman typing

Pomenuli smo društvene mreže i složili smo se da su oni najbolji instrumenti za plasman informacija o nekom proizvodu ili kompaniji. Svi blogovi koji se prave na sajtovima kompanija su deljivi na društvenim mrežama kao što su Fejsbuk, Tviter, Instagram i ostali. Potrebno je odabrati odgovarajuću platformu za deljenje bloga, jer ne možemo svaki blog deliti na sve društvene mreže. Ako se blog sastoji samo iz teksta, ne možemo ga plasirati, na primer, na youtube. Kako bismo privukli potencijalne klijente, moramo ih na neki način zainteresovati za naše usluge, pa tako i blog mora biti zanimljiv, dovoljno interaktivan i precizan u davanju informacija klijentu, kako bi se što bolje upoznao sa kompanijom ili proizvodom.

  1. Blog je “izlog“ vaših usluga:

izrada-web-sajtova-sliderBlog ne bi trebalo koristiti za direktnu prodaju, već za upoznavanje ljudi sa vašim brendom. Dok blog informacije zavise od vrste posla, ništa ne pokazuje pouzdanost i sigurnost, nego brend koji je otvoren za klijente u pogledu deljenja informacija, pre prodaje proizvoda ili usluga. Ovaj način plasmana ima potnecijalnu moć da poveća broj klijenata i ojača poverenje u brend, a sve to povećava mogućnost potencijalne zarade. Nije važno šta radite i čime se bavi vaša kompanija, uvek održavajte sadržaj bloga svežim i ubacujte nove detalje vezane za vaš biznis i kada se klijenti naviknu na čitanje vaših blogova, uvek će očekivati sveže informacije, a to je ključ uspeha dobrog poslovanja. Nemojte ih razočarati.

  1. Blog omogućava veću povezanost sa ljudima:

drustvene-mreze-finalBlog je idealno mesto za stvaranje lične veze brenda sa ciljnom grupom potrošača. Opis istorije vaše kompanije, predstavljanje vaših zaposlenih i njihove stručnosti, pisanje o projektima u koijma vaša kompanija učestvuje, omogućavanje diskusije na odredjenom blogu ili društvenim mrežama, pisanje o aktuelnim temama su samo neki od instrumenata za privlačenje i zadržavanje ciljne grupe potrošača.

Mnoge uspešne kompanije u svetu stavljaju akcenat na blogovanje i ulažu dosta sredstava u ovakav vid marketinga, jer donosi uspeh na duge staze i omogućava dobru povezanost sa ciljnom grupom. Cilj svake kompanije je dobra komunikacija sa svojim potrošačima, a blog je idealan instrument za ostvarivanje tog cilja, jer je dostupan svakome putem društvenih mreža koji su prisutni u životima većini ljudi, posebno mladim naraštajima. Potreban je dobar plan i strategija razvoja i plasmana proizvoda i usluga na tržište, a dobar blog može mnogo pomoći u u tome.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *