6 saveta da napravite dobar web sajt za privlačenje potrošača i povećanje prodaje !

Kuzmanović IvanPoslovanje, WebsiteLeave a Comment

Privlačite kupce kao magnet i povećajte prodaju. Web ima jednak efekat na mala i srednja preduzeća, bilo da je pozitivno ili negativno. Danas, mala i srednja preduzeća, ne samo da su konkurenti jedni drugima, već su konkurencija i sa velikikm kompanijama, jer se takmiče za pažnju svojih potrošača. Kako biste bili primećeni, morate znati kako da privučete i iskoristite online saobraćaj da pretvorite web surfere u potencijalne kupce. Ovih šest saveta će vam pomoći da privučete kupce i povećate procenat prodaje…

  1. Investirajte u kvalitetan dizajn

Dizajn sajta koji se nije promenio pet godina je javna objava da niste više relevantni. Jednostavan, sofisticirani dizajn je od ključne važnosti za izgradnju kredibiliteta, a to ne mora uvek biti skupo. Zapamtite da, prenatrpan sajt i teže snalaženje će poslati posetioce daleko od vas, a ne treba da napominjem da je to rak rana za vaše poslovanje ili kompaniju.

  1. Optimizacija

Search Engine Optimization (SEO) označava izgradnju vašeg sajta kako bi na web – u bio lako pronađen i dostupan i rankiran od strane search engine – a (Google na primer). Danas su pretraživači mnogo napredniji i rankiraju sajtove kroz faktore u koji se ubrajaju popularnost, korisničko iskustvo i značaj. Srećom, postoji mnogo lakih, malih i jednostavnih mogućnosti za optimizaciju vašeg sajta. Preporučljivo je da, prvo potražite neka uputstva za početnike o optimizaciji sajta, na iternetu, kako biste stekli sliku o tome, kako na najbolji način da uradite ovaj korak.

  1. Podelite besplatan sadržaj

Deljenje besplatnog uzorka vašeg proizvoda možda deluje nelogično u smislu prodaje, ali nudi širu sliku i više informacija o tome šta prodajete, pa će kupac više pažnje obratiti na vas i vašu kompaniju. Ljudi, generalno, vole besplatne stvari, pa je to odličan marketinški potez, jer na dugoročnom planu, obezbedjuje lojalnost kupaca. Nejasnoće o proizvodu ili usluzi koju pružate je štetno po vaše poslovanje i vašu kompaniju.

  1. Ostanite aktivni

Kupci žele da znaju o vašim aktivnostima i angažovanju u vašoj industriji ili zajednici. Blog ili Facebook stranica koja nije aktivna sa postovima, neće pospešiti njihovo poverenje. Ostanite aktivni na web – u, jer ako vi ne vrednujete vaše poslovanje, neće ni kupci.

  1. Budite mobilni

Nisu svi kupci, koji traže vaše usluge, za stolom na računaru. Pobrinite se da je vaš sajt vidljiv na mobilnim telefonima i tabletima. Ako vaš sajt zahteva ’’Flash’’, on se neće pokrenuti na mobilnim uređajima i velike su šanse da se korisnik vrati na pretraživač i pronađe drugi sajt. Prilika je izgubljena.

  1. Osigurajte ’’poziv na akciju’’

Ovo praktično znači da vašim klijentima date nešto da rade. Vaš sajt bi trebalo da obezbedi mnogo prilika za angažovanje. Omogućite im da se pridruže javnoj raspravi o određenom proizvodu ili usluzi, da skidaju sadržaje na svoj uredjaj, da se prijave na mejling listu (newsletters). Poziv na akciju pretvara običnog korisnika u lojalnog potrošača. Da povećate prodaju, morate da angažujete vaše potrošače/klijente, da obezbedite poverenje i da zadržite interakciju među vama.

 

Blog partner: https://blogfromanywhere.wordpress.com/ najzanimljiviji blogovi o svemu i svačemu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *