8 web design smernica za povećanje posećenosti sajta!

Kuzmanović IvanWeb DesignLeave a Comment

Prilikom dizajniranja i pravljenja web sajta, najvažnija stvar je napraviti odličan sajt koji će biti prvi na listi prilikom pretraživanja interneta. Takav sajt treba da bude zanimljiv za posetioce, lak za upotrebu i surfovanje, kako bi što duže vremena proveli na njoj, a ne da ih otera na drugu stranicu. Evo nekih smernica koje će vam pomoći u tome…

 

  1. Neka vam dizajn bude što jednostavniji. Što je manje gužve na sajtu, manje je konfuzije za vaše posetioce i veća je šansa da se zadrže na vašem sajtu. Nije strašno ako imate jednostavan i lak sajt za korišćenje, možete imati lep i privlačan sajt sa osnovnim podešavanjima vašeg dizajna.
  1. Kako biste povećali saobraćaj na vašem sajtu, morate da smanjite greške. Prosto i jednostavno, greške na sajtu isključuju, odnosno odvraćaju posetioce sa vašeg sajta, jednako brzo kao što su i došli na njega.
  1. Muzika može biti nežna za vaše uši, ipak to nije baš ono što posetioci žele prvo da čuju kad otvaraju vašu stranicu. U stvari, mnoge individue mogu otići na drugu web stranicu čim čuju glasnu muziku u slušalicama ili na zvučnicima. Umesto toga, ubacite kontrolu zvuka, gde će posetioci moći da smanjuju ili isključuju muziku kompletno.
  1. Ne uključujte pop-ups reklame u vaš dizajn stranice, jer to iritira mnoge ljude. Posetioci će pobeći sa vaše stranice što je brže moguće. Takođe, pop-ups reklame smatraju se kao neka vrsta spam poruka, a to može da uništi vašu društvenu sliku ili kredibilitet.
  1. Još jedan dobar savet za web dizajnere je da naprave sajt prilagodljiv za sve aktuelne web pretraživače. Važno je da vaš sajt može da se otvori na svim web browserima, jer ne znate koji od njih posetioci koriste. Najbolje je da proverite na najaktuelnijim pretraživačima, da li vaš sajt može podjednako dobro da se otvori na svakom web browseru.
  1. Mnogo je bolje napraviti sajt koji neće koristiti flash, jer otvaranje takvih sajtova iziskuje više vremena za otvaranje i nije prilagodljiv za pretraživače. Ako je potrebno mnogo vremena da se otvori vaš sajt, pozdravite se sa posetiocima, jer nemaju svi baš mnogo strpljenja. Ako hoćete da napravite atraktivan sajt, bolje je koristiti zanimljive i dopadljive grafičke sadržaje u kombinaciji sa sadržajima vašeg sajta.
  1. Imajte na umu da dizajn vašeg sajta mora da bude lak za pretragu i korišćenje kako bi se posetioci lako kretali kroz njega. Koristite SEO friendly optimizovane linkove koje će sprečiti posetioce da odu na neke druge stranice koje ih interesuju.
  1. Još jedna stvar koju treba imati na umu, jeste da vaš sajt mora privlačiti posetioce i korisnike (potrošače) vašeg proizvoda ili usluga. Postoje mnogi priručnici na internetu koji će vam objasniti kako da od posetioca, napravite potencijalnog potrošača (korisnika). Ovakvim pristupom i dizajnom web sajta, pospešujete i unapređujete vaše poslovanje.

Ove smernice bi trebalo da vam pomognu u pravljenju sajta koji će privlačiti optimalan broj posetilaca. Ako želite da naučite još ili da se informišete malo više o ovoj temi kontaktirajte nas ovde.

 

Blog partner: https://blogfromanywhere.wordpress.com/

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *