Glosarijum

Ovde možete pronaći značenja nekih termina i reči


Web dizajn je proces koji obuhvata pravljenje ideje, osmišljavanje sadržaja sajta, odabir naziva sajta, registracija domena i zakupljivanje hosta, grafički web dizajn, programiranje sajta, optimizacija sajta za pretraživače (poznatije kao SEO).

Najčeće se web dizajn odnosi na izradu web sajta.

Hosting je prostor na kojem se web sajt nalazi. Svi dokumenti web sajta (stranice, slike, baza podataka i sl) moraju biti smešteni na nekom računaru (serveru), odakle će posetilac web sajta “povlačiti” tražene stranice dok surfuje sajtom.
Domen se sastoji iz “top level” i “second level” domena. U ovom trenutku terminologija može da deluje zbunjujuće, ali je zapravo veoma jednostavno. Svaki web sajt se nalazi na određenoj adresi (URL), i ona najčešće izgleda ovako: www.moj-sajt.rs. “Top level” domen, u ovom slučaju je “.rs“, dok je “second level” domen “moj-sajt“.
Ako želite da redovno dodajete ili menjate sadržaj na Vašem web sajtu onda vam CMS može biti od pomoći.

CMS je skraćenica od engleskih reči Content Management System, što bi u prevodu značilo sistem za upravljenje sadržajem – u ovom slučaju internet prezentacije.

Uz pomoć njega moćete sami da menjate sadržaj na vašem sajtu ili dodajete novi, odnosno da održavate vaš sajt, a da pritom ne morate da poznajete tehnike programiranja niti bilo šta od onoga što je bilo potrebno da se sajt napravi.

SEO je drugi naziv za optimizaciju za pretraživače, skraćenica od “search engine optimization”.

SEO obuhvata optimizaciju Vaše web prezentacije kako bi internet prezentacija bila bolje rangirana na pretraživačima i time bila brze pronađena preko istih.

Optimizacija sajta je isto što i SEO.

Pogledajte gore.

Internet prodavnica je aplikacija prvenstveno namenjena prodaji robe i usluga preko interneta.
Tehničkom podrškom Vam pružamo pomoć nakon naručivanja neke od naših usluga. Ako imate bilo kakva pitanja vezana za funkcionisanje sajta, problema u radu, ili kako nešto na sajtu da uradite, mi ćemo Vam pružiti tehničku podršku.
Obuka je najbitnija za uslugu izrade online prodavnice. Obučićemo Vas , kako da u Vašoj novoj online prodavnici možete da ubacujete nove prozivode i da brišete stare, kako da menjate cene, da pratite zalihe robe i evidentirate porudžbine Vašik kupaca.

Slobodno nas nazovite za dodatna pitanja.

Tu smo za Vas.  • Nazovite nas