Izrada banera

DynamintWeb DesignLeave a Comment

Izrada Banera

Ako ste ikada bili na mreži – koji, ako čitaš ovo, pretpostavljam da imate – verovatno ste naišli na banner oglas ili dva. Oni obično dolaze u obliku istaknutog slike na stranici, iako je tačan veličina, pozicioniranje i sadržaj može se razlikovati drastično.

Ima još stvaranju baner oglas nego samo otvara novi Photoshop platno i bacaju zajedno neke slike ipak. U ovom članku ćemo da pogledamo banner oglašavanja i ispitati šta stvara jaku oglas je sve o.

Šta su banera?

Baner oglasi su jedan od glavnih oblika reklamiranja na Internetu danas i, za mnoge sajtove, osnovni izvor prihoda. Koncept je jednostavan: vlasnici site ponudi prostor u svom dizajnu za oglašivača za popunjavanje sa banner oglas u zamenu za naknadu. Slično kao bilo koji oblik oglašavanja, međutim, uspeh datog kampanje može se lako uništen od strane lošeg dizajna.

Veličina, Standardizacija i Specifikacija

Pošto je većina reklamnih banera su proizvedeni koji će biti prikazani na tuđem licu mesta – posebno, sajt dizajner doens’t ima dizajn banera kontrolu nad – poštovanje konsenzusa industrije na niza faktora je obavezna. Kada pokrenete kampanju koja se prostire izvan jednoj lokaciji, to postaje još važnije.

Ako već znate gde vaš oglas će biti prikazan i razumeju dimenzionisanje tog prostora, to je super, ali, ako ne, ograničavajući se na IAB usvojenih veličine obezbeđuje vam najbolje šanse za kompatibilnosti kada nađete prostor za dizajn banera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *