SEO – šta je to?

Bojana LakusicНекатегоризованоLeave a Comment

Ako se bavite internet marketingom onda ste sigurno čuli za SEO optimizaciju. U sledećem tekstu pročitajte nešto o tome.

Misterija zvana SEO

Glavna muka svih modernih preduzeća čije poslovanje podrazumeva prisustvo na globalnoj mreži jeste upravo – Kako da budem prvi na Google? (fokusiraćemo se na Google jer je u Srbiji korišćenje drugih pretraživača zanemarljivo malo).

Ako očekujete odgovor u 2 rečenice, na pogrešnom ste mestu. To vam niko ne može dati. I baš iz tog razloga razni prevaranti pokušavaju da SEO obaviju najtamnijim velom tajne. Prosto da bi mogli da vam o njemu pričaju šta im padne na pamet. Ne dajte se prevariti. Potrebno je da o SEO optimizaciji znate par osnovnih stvari:

Ali mene i dalje zanima kako da budem prvi na Google!

OK, ok…Prvo što treba da znate: nije lako i treba doooosta vremena i truda. Ali, dobra vest je da se isplati. Za početsk se fokusirajte na ključne reči. Preko Keyword Planer-a pogledajte koje bi sve ključne reči mogli da optimizujte i odličite se za jednu  ili dve.

Nakon toga, potrebno je da znate da postoje on-site i off-site SEO. Prva podrazumeva da pokušavate da se što bolje optimizujete za izabrane ključne reči vršeći izmene na samoj web stranici, i to pisanjem dopadljivih tekstova, izborom odgovarajućih naslova i podnaslova. Takođe, ukoliko želite kvalitetnu SEO optimizaciju možete vršiti i interno linkovanje.

Linkovanje do drugih sajtova podrazumeva off-site SEO. Efikasniji je od prve metode jer ste u mogućnosti da sajtovi sa visokim Page rankom linkuju do vas i na taj način vas podignu u očima Googla-a.

O svemu ovome ćemo pisati detaljnije u nekom drugom tekstu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *